Moro, Bro täällä. Otan kunniakseni raapustaa maailman ensimmäisen blogikirjoituksen NBDG bro and sis-blogiin. Pakko sanoa että tämä on aika siistiä kirjoittaa banaanipostia tällein “virallisesti”.

Moni on saattanut tässä kauden aikana ihmetellä, että missähän meikäläinen on kun ei radalla ole juurikaan näkynyt. No minäpä kerron. Olen lähtenyt sisäiseen Timbuktuuni etsimään itseäni ja ajatuksiani.

Avataan vähän koko kautta ja sen tapahtumia. Odotukset oli melko korkealla ja talven putti-isku oli aika nättiä. Draivi alkoi kulkea ja syksyllä oli napattu seuran “isokäsi” titteli itselle, ratingit kokoaika yli 900 ja kaikki hyvin. Ei, ei ollut. Sisällä oli pieni ahdistuksen palo, ja helmikuussa syntyi rakas tytär, jonka kanssa oli vähän vaikeaa. (Ei palata tähän enempää). Tiesin, ettei voimavarat ja aika välttämättä riitä ehjään kauteen ja samalla sisälläni kalvoi. Vaaka näytti jo 113 kg ja kunto oli päässyt repsahtamaan. Se suoraan sanottuna ahdisti. Maalis-huhtikuussa aloitin valmentajan kanssa fysiikka treenit tarkoituksena treenata ja kisailla. Treenit vaikutti todella paljon negatiivisesti pelaamiseen ja talmassa oli ihan käsittämättömän kauheaa peliä. Myös heinäkuussa sibben flexi oli juuri sitä itseään. Mä päätin ettei tästä kaudesta tule mitään, ei vaan pysty keskittymään kahteen asiaan samaan aikaan. Tuli siellä loppukesään ihan onnistumisia ja peliä mihin olin tyytyväinen. Pelattuja kisoja 7 ja oikein mitään ei kaudesta friban osalta jäänyt mieleen. Varsinkin kun Niinan kanssa sekapari SM kisat kynnettiin kunnolla. Eilen kävin ekaa kertaa pelaamassa niiden kisojen jälkeen ja oli taas todella kivaa. Laji ei tosissaan ole jäämässä tai unohtunut, vaikka olenkin “etäällä” ollut viimeaikoina.

Mitä tämä kausi sitten toi? Siihen en osaa vielä vastata muuta kuin että paino on tällä hetkellä 97kg ja fyysinen kunto on aika hyvällä mallilla juuri nyt. Ehkä tässä syksyllä vielä kisaamaan, mutta talvi olisi tarkoitus treenata nopeutta ja kestävyyttä aika hyvällä intensiteetillä ja sitten keväällä aloittaa taas pääsääntöinen fribakausi jolloin fysiikka treenit jää pois ja keskitytään heittämiseen ja lihashuoltoon. Jos suunnitelmien mukaan onnistuu kaiken hoitamaan, pitäisi olla avaimet kehittyä seuraavalle tasolle pelaajana.

Sitten loppuun vähän apina juttuja myös. Eli tää meidän apinaposti-blogi avataan tässä “pikkuhiljaa” ja aktivoidutaan Niinan kanssa kun pahin kiirus on ohi. Kelattiin tehdä pientä itb videoo ja ehkä jotain jyly-haastetta marksmaniin yms yms. Pysy siis linjoilla!

Ei muutakuin terveiset täältä henkisestä temppelistäni ja pian taas radoilla nähdään.

-Matti Koskenmäki