Uusia maksutapoja - Apple Pay, Google Pay sekä MobilePay

Natural Born Disc Golfer - Unelma, intohimo ja yritys.

Natural Born Disc Golfer on Juha Kytön perustama yritys. Juha on intohimoinen frisbeegolfaaja ja unelmoija, "Natural Born Disc Golfer". Juha uskoo, että frisbeegolfin avulla voimme tehdä maailmasta paremman paikan ja hän laittaa kaikki peliin saavuttaakseen sen. 

NBDG edustaa pitkäjänteistä työtä lajin kasvattamisen eteen. Lukemattomia tunteja vapaaehtoisena radalla ja tapahtumissa, lajin kulisseissa sekä liitossa ja seuroissa.

Juhan unelmasta on syntynyt suomalainen brändi ja yritys joka on perhe- ja työntekijäomisteinen sekä tukee ja kasvattaa lajia päivittäin.

Kasvatamme lajia ja teemme maailmasta paremman paikan yhdessä, kumppaniemme ja SINUN kanssasi.

Missiomme

Teemme maailmasta paremman paikan frisbeegolfin avulla. Frisbeegolfatessa olet sekä henkisesti että fyysisesti paremmassa kunnossa. Frisbeegolf maailma on iloinen maailma.

Visiomme

Täytämme unelmia. Työllistämme työntekijöitä frisbeegolfalalla ja tarjota parhaimpia frisbeegolfkokemuksia mitä ikinä voitkaan kuvitella sekä kentällä että sen ulkopuolella.


Arvomme

Arvostamme rehellistä suhdetta asiakkaisiimme. Tarjoamme enemmän, jotta saisit enemmän.NBDG:n historia 

NBDG on saanut alkunsa vuonna 2013, jolloin Juha jatkoi kahden kaverinsa kanssa Anabolic Asteroid Oy:n osaomistajana kiekkojen värjäystä. Tuolloin yrittäjyys oli pääasiassa harrastus, mutta vuoden 2014 lopussa syntyi päätös lähteä kehittämään yritystä eteenpäin. Terhi ja Juha päättivät lunastaa yrityksen osakkeet kokonaan haltuunsa.

Vuoden 2015 alussa aloitettiin värjäystarvikkeiden ja kiekkojen myyminen DGStore.fi-nimellä verkkokaupassa. Nimi ja logo liittyivät ruotsalaiseen yritykseen “Disc Golf Store”. Heidän kanssaan tehtiin alkuun aktiivisesti yhteistyötä, jonka jälkeen Disc Golf Store hiljalleen kuihtui, mutta DGStrore.fi jäi elämään omaa elämäänsä.

2016 ensimmäinen kivijalkakauppa Keravalla näki päivän valon. Ensimmäinen kauppa oli pieni 40 neliön huone, jonka piti toimia vain varastona. Paikat kävivät ahtaaksi jo ensimmäisen kuukauden jälkeen ja syntyi päätös siirtyä isompaan tilaan alakertaan. Ennen muuttoa allekirjoitettiin ensimmäinen työsopimus, joka on edelleen voimassa. Joukkoon liittyi Mike, joka alkoi kehittää 140 neliöisen myymälän oheen tapahtumapuolta sekä bongailla paikkoja uusille radoille. Alakerran myymälätila oli huomattavasti suurempi. Keväällä 2016 myös Teemu Väänänen liittyi NBDG:n remmiin aloittaen samalla oppisopimuksella merkonomiopinnot Keudalla. Mike oli ehtinyt jo hommissa vauhtiin ja Joensuun Tilalla käynnistyivät raivaukset 18 väyläisen frisbeegolfradan saattamisesta valmiiksi. Sibbe Disc Golfin rata avautui ja ensimmäiset Jussin kisat pelattiin juhannuksena 2016.

Kesällä 2016 alkoivat myös Tyyni 2017 -tapahtuman suunnittelut. Terhi osti Juhalle isänpäivälahjaksi liput Gloss Blown Open -tapahtumaan USA:n, josta Juhan mieleen jäi kytemään ajatus Euroopan suurimmasta tapahtumasta. Tämä aivan järjetön ajatus herätti ihmisissä hämmästystä ja epäuskoa, mutta isoimmat yhteistyökumppanit Westside, Latitude 64 ja Dynamic Discs uskoivat ajatukseen ja niin hommat etenivät suunnitelmista toteutukseen.

Vuosi 2017 oli iso vuosi. Juha ja Terhi alkoivat pyörittää Joensuun tilaa Sibbe nimen alla. Kyseinen paikka on Tyyni tapahtuman pääkeskus. Alue pitää sisällään pienen hotellin, kahvilan, sataman, leirintäalueen ja tietysti frisbeegolfradan. Tyyni-tapahtuma oli menestys, vaikka se alkuun tuottikin tappiota. Tapahtumalla oli kirkas tulevaisuus.

Vuonna 2018 rikottiin ennätys Euroopan suurimpana frisbeegolftapahtumana. Kilpailuun osallistujamäärä kasvoi 741 henkilöön 16 eri maasta ja vuonna 2019 kilpailun osallistujamäärä päätapahtumaan oli lähes 1000 osallistujaa.

Vuonna 2019 järjestettiin Tyynen lisäksi yli 100 tapahtumaa ympäri Suomea ja Eurooppaa. Isoimmat ja merkittävämmät tapahtumat olivat NBDG Tuscany Open ja NBDG Fuengirola Open. Tunnetuin ja suosituin konsepti on NBDG Amateurs, mikä on ollut valtava menestys ympäri Suomen.

Siirryttäessä vuoteen 2020 oli tehty havainto ettei Suomessa eikä Euroopassa ole mediatiimejä jotka aktiivisesti ja tapahtumat edellä tuottaisivat mediaa eikä merkkiäkään siitä että saisimme nauttia hyvälaatuisista suorista lähetyksistä. Tällöin NBDG kasasi yhteen mediatiimin intohimoisista harrastajista jotka myös harrastavat media-alaa, jotta parhaat tapahtumat voitaisiin julkaista jälkituotantona YouTubessa. Aika nopeasti kysyntää alkoi olla ja Suomen merkittävimmät tapahtumat taltioitiin.

Covid-19 muutti suunnitelmat täysin. Suurimmat tapahtumat peruttiin, mediaprojektit siirtyivät jne. Toisaalta monet ihmiset löysivät lajin pariin Covidin myötä, koska virus pakotti ihmiset etsimään jotain uutta vapaa-ajalle. Sibbe Disc Golf sai paljon uusia pelaajia. Vuoden 2020 lopussa Youtube-kanava kasvoi yli 20 000 tilaajaan ja katselukertoja on melkein 3 miljoonaa ja vuonna 2022 luvut ovat tuplaten.

Vuonna 2021 mediatiimin ensimmäiset suorat lähetykset näkivät päivänvalon. Kesäkuussa Tyyni 2021 testattu salainen monikameratuotanto suorana lähetyksenä oli laadultaan hyvä ja ensimmäinen julkinen suora monikameratuotanto julkaistiin SM-kisoista Oulussa. Tällöin sai alkunsa myös Disc Golf Stream maksukanava joka tuottaa ja näyttää suoria lähetyksiä Suomen ja Euroopan suurimmista ja kiinnostavimmista kilpailuista. Tällöin myös ensi askeleet ammattikiertue European Pro Tourista ottivat eteenpäin vuosien suunnittelun myötä.

Kausi 2022 oli European Pro Tourin ensimmäinen kausi joka oli menestys niin tapahtumien osalta kuin Disc Golf Streamin lähetysten osalta jotka lähetys lähetykseltä nousivat paremmalle tasolle kokemusten myötä.


Siirryttäessä vuoteen 2023 mediatiimin suunnitelmat olivat suuremmat kuin koskaan aikaisemmin. Tapahtumat ovat kalenterissa entistäkin suuremmalla volyymilla ja myös mediatiimi on buukattu useampaan tapahtumaan mukaan lukien Euroopan mestaruuskisat Tallinnassa sekä tuottamaan SM-kisojen finaalikierros Ylelle. Kiitos loistavien kumppaneiden, kuten Latitude 64, Prodigy Discs, Ford ja monen muun.

Meillä on tarjota kaikki mitä frisbeegolfaaja tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa.

Juha ja koko henkilökunta, haluamme toivottaa teidät tervetulleeksi tapahtumiimme, katsomaan videoitamme ja ostoksille verkkokauppaamme. Nähdään kentällä ja kasvatetaan yhdessä lajiamme!


 

Juha Kytö

Juha Kytö
Natural Born Disc Golfer
Founder
juha@nbdg.fi

 

Terhi Kytö

Terhi Kytö
Co-owner
terhi@nbdg.fi

  

Mikko Wikman

Mikko “Mike” Wikman
Event Manager / Co-Owner
mike@nbdg.fi