NBDG on pieni perheyritys joka on alunperin perustettu 'rakkaudesta lajiin' ja tyydyttämään intohimoa työskennellä lajin parissa. Tämä myös näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme: NBDG on dynaaminen lajivaikuttaja joka järjestää frisbeegolfin parissa erilaisia tapahtumia ja kilpailuja aina pienistä illanvietoista monipäiväisiin, massatapahtumiin. Työllistämme jo lajin harrastajia ja tavoitteenamme on työllistää mahdollisimman moni henkilö oman harrastuksensa parissa.

 

Missio – Tehdä maailmasta parempi paikka frisbeegolfin avulla.

Frisbeegolf on liikuntamuoto kaikenkuntoisille ihmisille ja frisbeegolf edistää kansanterveyttä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Frisbeegolfia pelaamalla kävelet huomaamattomasti useamman kilometrin lenkin ja ajatukset on muualla kuin tylsässä ja vähäpätöisessä työpaikassa tai muussa elämässä.

 

Visio – unelmia ja elämyksiä.

Perheyrityksen visiona on toteuttaa unelmia; unelma siitä että saa leipänsä lajin parista, sekä tarjota samaa unelmaa myös muille harrastajille. Tuemme aktiivisesti niin kilpapelaajia kuin lajin aktiiveita, sekä tietysti myös seuroja. Kaikki he tekevät tästä lajista sellaisen kuin se on; elämyksen.

Visionamme on myös tarjota parhaimmat elämykset frisbeegolfin parissa mitä voit saada.

 

Strategia ja arvot – Rehellisyys, auttaminen ja yhteistyö.

Arvostamme rehellistä ja luottamuksellista suhdetta asiakkaidemme kanssa. Autamme parhaamme mukaan sekä teemme yhteistyötä niin asiakkaiden kuin kumppaneidemme kanssa. Koska NBDG on pieni perheyritys eikä suuri ketju, asioit ihminen ihmiselle..

Tarjoamme aina enemmän kuin lupaamme, näin saat enemmän (Get More).

 

Historia


 

 

 

 

NBDG on kokenut pitkän matkan perheyritykseksi ja lajivaikuttajaksi. Toiminta lähtee aina vuodesta 2009, kun turkulainen Jani L. alkoi värjäämään frisbeegolfkiekkoja järjestelmällisesti ja perusti toiminimen toimintaa varten. Yritys aloitti toimintansa nimellä Anabolic Asteroid nimellä. Nimen historiasta on paljon kysytty, ja nimen salaisuus onkin niin tylsä kuin “tuttu Pulkkisesta: YouTube“.

Neljän vuoden ajan Jani toteutti asiakkaiden toiveiden mukaan frisbeegolftaidetta, kunnes vuonna 2013 oli aika siirtyä eteenpäin.

Anabolic Asteroid – vanha logo. Logon on suunnitellut kuvataiteilija Harri Heikkanen.

Anabolic Asteroid – vanha logo. Logon on suunnitellut kuvataiteilija Harri Heikkanen.

 

 Toiminta siirtyi kolmelle kaverukselle (ml. allekirjoittanut), jotka perustivat osakeyhtiön yritystoimintaa varten. Osakeyhtiö sai nimensä jo tutuksi tulleen nimen mukaan, Anabolic Asteroid Oy. Toiminta jatkui samalla periaatteella, mutta tehostettuna. Vuonna 2013 kypsytetty ja vuonna 2014 päivänvalon saanut Natural Born Disc Golfer julkaistiin jo yrityksen alkuvaiheessa.. NBDG edustaa lajin henkeä, frisbeespiritiä. The Natural Born Disc Golfer rekisteröitiin tavaramerkiksi vuoden 2016 helmikuussa.

 

NBDG logo vm 2013, joka on myös Anabolic Asteroid oy:n rekisteröity tavaramerkki.

 

Vuoden 2014 loppupuolella Anabolic Asteroid Oy:n osakkeet siirtyivät samaan talouteen ja yrityksestä muodostui perheyritys. Vuoden 2015 alussa aloitimme värjäystöiden lisäksi myös myymään frisbeegolfvarusteita DGstore.fi -verkkokaupassa sekä kehittämään niin yrityksen kuin lajinkin toimintaa aktiivisesti eteenpäin. Vaikka toimintaa on ollut olemassa jo vuodesta 2009, voi tätä vuoden 2015 tammikuuta sanoa varsinaiseksi toiminnan aloittamiseksi.

 

DGStore.fi kaupan logo
DGstore.fi kaupan logo.

 

Vuoden 2016 alussa DGstore.fi avasi ensimmäisen myymälänsä Keravan Jäspilään. Ensimmäinen myymälätilamme oli noin 40 neliöinen, joka kuitenkin hyvin pian kävi liian ahtaaksi. Siirryimme 2 kuukautta myöhemmin samassa osoitteessa kerroksen alemmaksi, noin 140 neliön tilaan, josta otimme noin puolet myymälän käyttöön ja loput oli toimisto- ja työtilaa.

Kesäkuussa 2016 myymälässämme aloitti nuori opiskelija Teemu, joka aloitti 2-vuoden oppisopimusurakkansa Merkonomiksi. Jos käyt myymälässämme, todennäköisesti tapaat siellä Teemun.

Vuoden 2016 alussa aloitimme myös yhteistyön Joensuun Tila Oy:n kanssa. Joensuun tila on Sipoon Söderkullassa sijaitseva tila, jonka tarkoituksena on edistää yhteisöllisyyttä, edistää kansanterveyttä sekä olla aina kehityksen kärjessä. Tila on Nobelilla palkitun Arttu I. Virtasen kotitila, jossa sukuperimä vieläkin elää vahvasti.

Joensuun tilalla aloitettiin mittavat rakennustyöt uuden frisbeegolfradan rakentamiseksi, ja rata saatiinkin jo avattua harrastajien käyttöön kesän aikana. Kehitystyötä tehdään jatkuvasti ja Joensuun tilan frisbeegolfradasta rakennetaan yhtä Etelä-Suomen houkuttelevimmista paikoista frisbeegolfin harrastajalle.

 

Joensuun tilan frisbeegolfradan logo

Joensuun tilan frisbeegolfradan logo

 

Vuoden 2017 alussa, DGStoren yrittäjäperhe alkoi myös johtamaan Joensuun tilan operatiivista liiketoimintaa. Tämän ympärille kehitettiin kokonaisuus nimeltä Sibbe ja Joensuun Tilan Frisbeegolfrata tunnetaan nykyään nimellä Sibbe Disc Golf. Sibbe toimi myös päänäyttämönä Tyyni -frisbeegolfkilpailussa joka oli Euroopan suurin frisbeegolfkilpailu vuonna 2017. DGStore oli erittäin vahvasti mukana Tyyni -tapahtuman järjestäjäorganisaatiossa.

 

Sibbe Disc Golf logo

Sibbe Disc Golf frisbeegolfradan logo

 

Vuonna 2018 toiminta elää jälleen lajin sekä markkinoiden mukana. DGStore.fi -verkkokaupan tarina tuli päätökseen ja kaikki toiminta siirtyi NBDG -brändin alle.

Samalla NBDG aloitti ensimmäisenä suomessa ammattimaisen tapahtumatuotannon suoraan kuluttajille. Tähän sisältyy erilaiset frisbeegolfkilpailut aina yhden kierroksen hupikisoista jatkuen Euroopan suurimpaan 11 -päiväiseen frisbeegolftapahtumaan sekä SM -kisoihin.

Sibbessä/Joensuun Tilalla toimintamme keskittyy idyllisen hotellin Villa Sibben pyörittämiseen, jonka ympärillä myös Sibbe Disc Golf frisbeegolfrata sijaitsee.

 

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi tapahtumiimme, Sibbeen majoittumaan ja frisbeegolfaamaan sekä tietysti verkkokauppaamme! Rakkaudesta lajiin!

 

Juha Kytö

Juha Kytö
Elämäntapafrisbeegolfaaja
Omistaja
juha@nbdg.fi

 

Terhi Kytö

Terhi Kytö
Omistaja
terhi@nbdg.fi

 

Teemu Väänänen

Teemu Väänänen
Store Manager
teemu@nbdg.fi 

 

Mikko Wikman

Mikko “Mike” Wikman
Event Manager
040 556 7789
mike@nbdg.fi

 

Marika Salmi

Marika Salmi
Team Manager
marika@nbdg.fi