Tyyni sitä ja Tyyni tätä. Pistetään se nyt eka hetkeksi sivuun, käynhän mä välillä pelaamassakin ja aloitetaan kisaraportilla. Taas on niin hemmetin kiire (tällä kertaa nukkumaan) niin sori vaan epäjohdonmukainen kirjoittelu ja kirjoitusvirheet, mä oon vaan mä 🙂

Sekaparifrisbeegolfin SM 2017

Noin kuukausi sitten havahduttiin Terhin kanssa että olisi ollut mahdollisuus lähteä Sekaparifrisbeegolfin SM-kisoihin (puhutaan jatkossa nimellä sekikset, on sen verran pitkä sana) mutta eihän sitä tuohon hetkeen enää löytänyt paria, jonka kanssa pääsisi mukaan. Terhin kanssa ei olisi mitenkään rating riittänyt joten jäätiin sitten ikäänkuin rannalle ja viikonlopulle muuta ohjelmaa.

Yllättäen kisoja edeltävänä päivänä tulikin sitten kysely Tuomakselta, joka loukkaantumisen vuoksi tarvitsi paikkaajan ja pystyin kuin pystyinkin lähtemään pelaamaan, kiitos jälleen kerran vaimolle joka venyi ja hoiti yritykset lapsi kainalossa. Kisaamaan pääsin Jenni Anttilan kanssa, jonka kanssa oltiin Sekiksissä pelailtu aikaisemminkin, olikohan 2015 kisat Keuruulla. Tällä kertaa pelit oli Vihdin Kaatiksella, tunnettu myös Suomen kauneimpana ja on varmasti tuon nimen ansainnut.

Valmistautuminen oli luonnollisesti melko heikkoa kun osallistumisesta ei ollut tietoa ajoissa, ja Kaatikselle mentiinkin aika heikolla pelikirjalla koska edellisestä käynnistä oli vierähtänyt sellaiset 1,5 vuotta ja jotakuinkin eri bägin sisällöllä kuin nyt. Onneksi edes jonkin verran muistissa miten radat menee, mutta “hyvänä” puolena voinee sanoa sen että koska 1 kierroksen pelimuoto oli pääsääntöisesti Tough Shotia (eli jatketaan parin huonommasta heitosta) niin lähtökohtaisesti yleensä tarvitsi lähinnä pysyä väylällä eikä hakea ns. parasta mahdollista paikkaa. Alkuun olimme “rankattu” sijalle 18 joten se perinteinen tavoite eli pelata paremmin kuin oma rating, oli oikein mainio näihin vippailuihin.

Ensimmäinen kierros

Huolimatta siitä että oli SM-kisat, ei jaksanut jännittää lainkaan. Pari oli tuttu, pelimuoto sellainen että paha mieli on varma ja koska parina (samana päivänä kruunattu SM-pari) Teemu Nissinen ja Ellinoora Heikkilä joten tiesi että saa nauttia hienosta frisbeegolfista edes muiden toimesta.

Eka kierros tosiaan meni rataan tutustuessa, ja olikin kiva huomata että sitten viime käynnin, oli ihan kivasti tullut heittoon mittaa. Aloitettiin väylältä 7, joka oli ennen väylä jossa “sai pistää hanat” jotta pääsi ns. sweet spottiin mahdollisimman pitkälle. Nyt kun teki saman, painettiin n. 30-40m pidemmälle takaouttiin! Pelikirja vaihtuikin heti hitaampaan kiekkoon ja “rentoon hysseen”. Sama mielessä siis koko rundin ajan, eli siellä missä painettiin hanat, mennään jarrut päällä 🙂

Huolimatta Tough Shotista, joka varmisti että heittoja täytyy tehdä ja paljon, meni kierros kuitenkin melko mukavasti. Suuremmilta onnettomuuksilta vältyttiin ja kuten tuli kierroksen loputtua sanottua: “pelattiin tasaisen paskasti koko kierros”. Tough Shot on pelimuotona sellainen joka huijaa helposti kun ei tule mieleen että kyllä se kaikilla muillakin menee päin persettä, tämä tuli myös selväksi Teemulle ja Ellille, jotka lievästi sanottuivat sössivät pari väylää. Heidän lopputulos taisi olla +15, joista +12 tuli kolmella väylällä. Noh sellaista sattuu siis paremmissakin piireissä. Huolimatta meidän”huonosta kierroksesta” päädyttiin kuitenkin 10. sijalle joten ei lainkaan hassummin!

Tuloslistalta voisi sano pienimuotoisen yllätyksen Team DGStoren parin Jenna Hirsimäki & Sebastian Westerberg toimesta, kun olivat jaetulla 2. sijalla! Wau!

Toinen kierros ja yhteenveto

Toiselle kierrokselle siis lähdettiin sijalta 10. ja ryhmään tuli kavereiksi Tuomas ja Jenna Jyväskylän tienoilta, hyviä tyyppejä molemmat eli rentoa peliä tiedossa! Olivat kuulemma juuri tulleet viikon Viron reissulta suoraan kisoihin eli hyvät lämmöt alla.

Best Shot on loppuenlopuksi todella tylsä pelimuoto, ja tämä kierros olikin loppuenlopuksi hiukan tylsähkö noin pelillisessä mielessä. Olisin itse kovasti toivonut Max 2 pelimuotoa, mutta nyt mentiin näin kuten on järjestetty. Kierroksen tarina menee siis jotakuinkin näin: pelailtiin, naurettiin, pelailtiin, naurettiin, pelailtiin ja sen sellaista. Ei suuria onnistumisia, mutta ei suuria mokauksiakaan ja kohta oli kierros ohi.

Sijoituksissa lopputuloksena 12. sija ja siihen voi olla tyytyväinen. Oma peli toimi hyvin ja parin peli myöskin, kiitos Jennille! Koko kisoista jäi huonona fiiliksenä vain 3 ikävää sylkyä keskeltä koria pihalle, mutta sanontahan on että “niitä sattuu”. Joskus ottaa ja joskus antaa, ehkä seuraavissa kisoissa sitten antaa 🙂 Koko päivän oli semmoinen Kaatiksen tavaramerkkituuli mutta se ei itseäni juuri haitannut, ongelmia se toki aiheuttaa kaikille mutta kun on kerran käynyt Kansasissa pelaamassa niin tietää mitkä ovat oikeat kovat tuulet.

Erityisen iloinen sai olla Jennan puolesta, joka Bastin kanssa vielä sai pidettyä itsensä (jaetulla) 2. sijalla loppuun asti! Alunperin Jennan piti pelata veljensä Jannen kanssa (sama sukunimi, ovat sukua) mutta loukkaantumisen vuoksi joutui jäämään pois. Huolimatta parinvaihdosta, Hirsimäki on silti palkintopallilla eli nappiin meni ja mitalikahvit on tulossa!

Sekaparifrisbeegolfin SM 2.
Jenna Hirsimäki ja Sebastian Westerberg

No se Tyyni taas…

Tuleeko yllätyksenä jos on pakko taas hehkuttaa Tyyni -juttuja? No ei varmaan 🙂 Jos et tiedä mistä ihmeestä on kysymys niin olet missannut ja paljon. Tyyni on viikon kestävä frisbeegolftapahtuma, jossa riittää tekemistä ja pelaamista joka tason pelaajalle. Osallistumismaksuun sisältyi valtavan kokoinen pelaajapaketti jonka arvo jo yksissään oli yli osallistumismaksun, ja siihen päälle sitten kisa kaikkine järjestelyineen. Kyseessä ei ole vain kilpailu, vaan kaikkine oheistapahtumineen voitaneen puhua jo frisbeegolffestivaalista 🙂 Tyyni -kannattaa ottaa seurantaan tapahtuman Facebook -sivuilla, Instagramissa sekä tietysti kotisivuilla.

Palaveria on pidetty staff -porukan kanssa kuten myös muutoin tapahtumaa ajettu eteenpäin käytännössä päivittäin. Pitäisi oikeasti jotenkin ottaa tunteja ylös kauanko tähän laitetaan aikaa menemään, yllättyisi varmasti itsekin.

Mitä aiotaan kehittää vuoden 2018 Tyyni -tapahtumaan?

Koska tapahtuma oli erittäin onnistunut, ei onneksi ole ihan älyttömän paljon asioita joita oleellisesti voi parantaa, mutta muutama asia on jotka jäivät painamaan niin järjestäjän mieltä, kuin pelaajienkin.

Päällimmäisenä mielessä oli heittoalustat, joista tuli ehkäpä eniten palautetta. Tai siis niiden puutteesta. Palaverissa päädyimme ratkaisuun jossa hommaamme näille pop-up radoille 2m x 2m kokoiset tekonurmimatot jokaiselle tiipaikalle. Tämän on ensimmäinen steppi parempiin heittoalustoihin. Tekonurmimatot ovat iso kustannus ja näin “kertakäyttöiset” matot täytyy miettiä tarkasti, jottei muutenkin korkea osallistumismaksu nouse entisestään. Koska pop-up ratojen maasto on sen verran hyvä (heitetään hiekalta tai nurmikolta) niin tuon kokoinen matto pitäisi riittää hyvin, koska sen takaa kuitenkin pystyy ottamaan vauhtia pidemmältäkin. Tavoitteena olisi saada 2x4m matot, mutta katsotaan päästäänkö tässä kustannusasiassa eteenpäin. Jos jostakin löytyy käytettyjä mattoja, vinkit otetaan vastaan!

Reaaliaikainen tulosseuranta oli myös keskustelunaiheena ja miten se voitaisiin toteuttaa mahdollisimman vähäisesti vapaaehtoisia rasittamatta. Vielä on auki muutama tähän liittyvä asia, jolloin tuo ratkeisi helpostikin, mutta jos kummallisempaa ei tapahdu niin melko varmasti menemme Metrix -linjalla.

Oi sponsorit, missä lienet?

No ei ole ihan niin paha. Nimisponsorihan on jo (Latitude 64) ja useampia paikallisia pienempiä sponsoreita. Tällä viikolla kävi kuitenkin myös niin hassusti että saimme yhdeksi pääsponsoriksi todella ison nimen lajin ulkopuolelta ja vahvalla panostuksella, joka todella helpottaa ja parantaa järjestelyjä! Isoja keskusteluja on jo sovittu ja sovitaan jatkuvasti lisää, ja on ilo huomata että kisaa kohtaan herää myös kiinnostusta lajin ulkopuolella.

Mutta koska meillä on vuokrattuna golfkenttä viikoksi, ei sponsoreita ja tukijoita ei ole koskaan liikaa! Joten laitan teille kaikille lukijoille porkkanan tähän: Jos kauttasi tulee Tyyni -tapahtumalle sponsori jonka rahallinen arvo on vähintään 500€ tai saamme tuotteen pelaajapakettiin, sinä saat ilmaisen osallistumisen vuoden 2018 kilpailuun! Tässä ihan hyvää motivaatiota lähteä kontaktoimaan se oma työpaikka tai sukulaisyritys 😉 Sponsoripaketteja voi katsella kotisivuilta -> click tai sellainen räätälöidään sponsorin tarpeiden mukaan. Pelkällä mainostamisella pelaajaoppaassakin tekee jo paljon hyvää. Vinkkaa siis tuttuja ottamaan yhteyttä juha.kyto@tyyni.com ja muistaa sitten sanoa kuka vinkkasi niin saat ns. golden ticketin haluamaasi sarjaan siinä kohtaa kun tehdään sponsoridiili!

LISÄYS! Joku nokkela huomasi että voit jo ilmoittautua ensi vuoden kisaan, maksat vain itse 500 euron sponssin 🙂 Joo, kyllähän se pitää paikkansa eli voit myös itse sponssata tuon vähintään 500€ niin saat paikan 😉

Mitäs seuraavaksi?

Tuossa heti aamulla lähtö joukkuefrisbeegolfin SM-kisoihin Jyväskylään. Laukut pakattu ja fiilis hyvä! Loistava porukka lähdössä pelaamaan ja ainakin toinen radoista on omaan mieleen (Laajis). Toisesta radasta ei siis ole hajua, mutta se selviää huomenna 🙂 Joukkuefrisbeegolf on pelimuotona todella hauska ja täällä onkin aina hyvä meininki, vaikka vuosi vuodelta kisa menee entistä enemmän vakavamman SM-statuksen suuntaan ja hyvä niin.

Kaikki merkit viittaa siihen että tästä tulee eeppinen reissu, meidän seuran molemmat joukkueet yöpyy samassa mökissä ja alla video mitä sieltä paljastui kun Eetu meni paikalle jo tänään… Tähän voisi laittaa sen huutonauru -hymiön!

 

Haluatko saada aina sähköpostiisi ilmoituksen kun kirjoitan uutta blogisisältöä? Jätä sähköpostisi tähän alle! Lähetän vain ilmoituksen uusista blogipäivityksistä, ei mainoksia tai roskapostia.

[mailpoet_form id=”10″]

[icegram campaigns=”5914863780366″]

%d bloggers like this: