Yritys

Yritys

NBDG on dynaaminen lajivaikuttaja joka järjestää frisbeegolfin parissa erilaisia tapahtumia ja kilpailuja aina pienistä illanvietoista monipäiväisiin, massatapahtumiin. NBDG on perheyritys, joka työllistää lajin harrastajia sekä tarjoaa monelle harrastajalle mahdollisuuden sponsoroinnin kautta.

 

Missio – Tehdä maailmasta parempi paikka frisbeegolfin avulla.

Frisbeegolf on liikuntamuoto kaikenkuntoisille ihmisille ja frisbeegolf edistää kansanterveyttä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Frisbeegolfia pelaamalla kävelet huomaamattomasti useamman kilometrin lenkin ja ajatukset on muualla kuin tylsässä ja vähäpätöisessä työpaikassa tai muussa elämässä.

 

Visio – unelmia ja elämyksiä.

Perheyrityksen visiona on toteuttaa unelmia; unelma siitä että saa leipänsä lajin parista, sekä tarjota samaa unelmaa myös muille harrastajille. Tuemme aktiivisesti niin kilpapelaajia kuin lajin aktiiveita, sekä tietysti myös seuroja. Kaikki he tekevät tästä lajista sellaisen kuin se on; elämyksen.

Visionamme on myös tarjota parhaimmat elämykset frisbeegolfin parissa mitä voit saada.

 

Strategia ja arvot – Rehellisyys, auttaminen ja yhteistyö.

Arvostamme rehellistä ja luottamuksellista suhdetta asiakkaidemme kanssa. Autamme parhaamme mukaan sekä teemme yhteistyötä niin asiakkaiden kuin kumppaneidemme kanssa.

Tarjoamme aina enemmän kuin lupaamme, näin saat enemmän (Get More).

Historia

AA oy logo

Anabolic Asteroid – vanha logo. Logon on suunnitellut kuvataiteilija Harri Heikkanen.

NBDG on kokenut pitkän matkan perheyritykseksi ja lajivaikuttajaksi. Toiminta lähtee aina vuodesta 2009, kun turkulainen Jani L. alkoi värjäämään frisbeegolfkiekkoja järjestelmällisesti ja perusti toiminimen toimintaa varten. Yritys aloitti toimintansa nimellä Anabolic Asteroid nimellä. Nimen historiasta on paljon kysytty, ja nimen salaisuus onkin niin tylsä kuin “tuttu Pulkkisesta: YouTube“.

Neljän vuoden ajan Jani toteutti asiakkaiden toiveiden mukaan frisbeegolftaidetta, kunnes vuonna 2013 oli aika siirtyä eteenpäin.

 

 

NBDG_monkey_1

NBDG logo vm 2013, joka on myös Anabolic Asteroid oy:n rekisteröity tavaramerkki.

Toiminta siirtyi kolmelle kaverukselle (ml. allekirjoittanut), jotka perustivat osakeyhtiön yritystoimintaa varten. Osakeyhtiö sai nimensä jo tutuksi tulleen nimen mukaan, Anabolic Asteroid Oy. Toiminta jatkui samalla periaatteella, mutta tehostettuna. Vuonna 2013 kypsytetty ja vuonna 2014 päivänvalon saanut Natural Born Disc Golfer julkaistiin jo yrityksen alkuvaiheessa.. NBDG edustaa lajin henkeä, frisbeespiritiä. The Natural Born Disc Golfer rekisteröitiin tavaramerkiksi vuoden 2016 helmikuussa.

 

DGstore_logo_circle

DGstore.fi kaupan logo.

Vuoden 2014 loppupuolella Anabolic Asteroid Oy:n osakkeet siirtyivät samaan talouteen ja yrityksestä muodostui perheyritys. Vuoden 2015 alussa aloitimme värjäystöiden lisäksi myös myymään frisbeegolfvarusteita DGstore.fi -verkkokaupassa sekä kehittämään niin yrityksen kuin lajinkin toimintaa aktiivisesti eteenpäin. Vaikka toimintaa on ollut olemassa jo vuodesta 2009, voi tätä vuoden 2015 tammikuuta sanoa varsinaiseksi toiminnan aloittamiseksi.

Vuoden 2016 alussa DGstore.fi avasi ensimmäisen myymälänsä Keravan Jäspilään. Ensimmäinen myymälätilamme oli noin 40 neliöinen, joka kuitenkin hyvin pian kävi liian ahtaaksi. Siirryimme 2 kuukautta myöhemmin samassa osoitteessa kerroksen alemmaksi, noin 140 neliön tilaan, josta otimme noin puolet myymälän käyttöön ja loput oli toimisto- ja työtilaa.

Kesäkuussa 2016 myymälässämme aloitti nuori opiskelija Teemu, joka aloitti 2-vuoden oppisopimusurakkansa Merkonomiksi. Jos käyt myymälässämme, todennäköisesti tapaat siellä Teemun.

FB_profiili_logo_pallo

Joensuun tilan frisbeegolfradan logo.

Vuoden 2016 alussa aloitimme myös yhteistyön Joensuun Tila Oy:n kanssa. Joensuun tila on Sipoon Söderkullassa sijaitseva tila, jonka tarkoituksena on edistää yhteisöllisyyttä, edistää kansanterveyttä sekä olla aina kehityksen kärjessä. Tila on Nobelilla palkitun Arttu I. Virtasen kotitila, jossa sukuperimä vieläkin elää vahvasti.

Joensuun tilalla aloitettiin mittavat rakennustyöt uuden frisbeegolfradan rakentamiseksi, ja rata saatiinkin jo avattua harrastajien käyttöön kesän aikana. Kehitystyötä tehdään jatkuvasti ja Joensuun tilan frisbeegolfradasta rakennetaan yhtä Etelä-Suomen houkuttelevimmista paikoista frisbeegolfin harrastajalle.

Vuoden 2017 alussa, DGStoren yrittäjäperhe alkoi myös johtamaan Joensuun tilan operatiivista liiketoimintaa. Tämän ympärille kehitettiin kokonaisuus nimeltä Sibbe ja Joensuun Tilan Frisbeegolfrata tunnetaankin nimellä Sibbe Disc Golf. Sibbe toimi myös päänäyttämönä Tyyni -frisbeegolfkilpailussa joka oli Euroopan suurin frisbeegolfkilpailu vuonna 2017. DGStore oli erittäin vahvasti mukana Tyyni -tapahtuman järjestäjäorganisaatiossa.

 

Vuonna 2018 toiminta elää jälleen lajin sekä markkinoiden mukana. DGStore.fi -verkkokaupan tarina tuli päätökseen ja kaikki toiminta siirtyi NBDG -brändin alle. Samalla NBDG aloitti ensimmäisenä suomessa ammattimaisen tapahtumatuotannon suoraan kuluttajille. Tähän sisältyy erilaiset frisbeegolfkilpailut aina yhden kierroksen hupikisoista jatkuen Euroopan suurimpaan 11 -päiväiseen frisbeegolftapahtumaan sekä SM -kisoihin.

 

 

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi tapahtumiimme sekä tietysti verkkokauppaamme! Rakkaudesta lajiin!

 

Juha600x600

Juha Kytö
Toimitusjohtaja / osakas
juha@nbdg.fi

Terhi600x600Terhi Kytö
Osakas
terhi@nbdg.fi

 

Mikko “Mike” Wikman
Event Manager
050 305 9950
mike@nbdg.fi

Marika Salmi
Team Manager
marika@nbdg.fi