Hyödynnä vanhenevat liikuntaedut – hanki kisapassi vuodelle 2025
Mastereiden SM-kisavalmistautumista

Mastereiden SM-kisavalmistautumista

Mastereiden SM-kisavalmistautumista

Tänä vuonna Mastereiden SM-kisat pelataan omana kisanaan Joensuun Lykynlammella.

Sain paikan tämän vuoden kisoihin suoraan, kun olin viime vuoden kisoissa lopputuloksissa yhdeksäs. Olen ollut siis tietoinen kisoihin pääsystä jo alkuvaiheesta asti.

 

No miten olen valmistautunut kisoihin?

En juuri mitenkään. Olen käynyt viikkokisoissa ja jonkin verran höntsärundeilla. Varsinainen harjoittelu on jäänyt vähiin. Vaihdoin työpaikkaa huhtikuussa ja työ on vienyt jaksamista ylimääräisiin harjoituksiin. Työ on toki mahdollistanut sen, että voin lähteä kisoihin ilman pelkoa ensi kuun syömisestä.

Vai olenko sittenkin valmistautunut?

Toimin valmentajana Nina Rajalalle ja annan vinkkejä muillekin aina, kun joku niitä kysyy. Minä ainakin opin itse lisää aina, kun annan ohjeita muille. Ennen kuin voin antaa ohjeita niin minun pitää miettiä miten kukin asia tehdään. Kun mietin esim. puttaamista niin, jos en olisi purkanut puttausta niin varmaan tekisin vieläkin samoja virheitä mitä tein ennen ajattelua.

Olen siis valmistautunut antamalla vinkkejä muille ja samalla käynyt läpi omaa heittämistä ja olen kehittynyt.

 

Ajatus mukana!

Olen myös tänä kesänä tajunnut, että ajatus pitää olla mukana joka heitossa. Sekapari SM-kisoissa olin latautunut täysillä ja mietin vain yksittäistä heittoa ja miten teen sen parhaiten. No sieltähän tuli suomenmestaruus Ninan kanssa! Hyvä me. Muutaman kerran viikkokisoissa on ajatus ollut karkuteillä ja sen mukaista on tuloskin ollut. Esimerkiksi 13.8. Lemmenlaakson viikkokisoissa Järvenpäässä sain tuntia ennen viikkokisojen alkua puhelun, missä ystäväni joutui perumaan tulevan syksyn yhteisen Lapin reissumme. Reissua on suunniteltu jo melkein vuoden verran. Tämä harmitus jäi mieleeni ja huomasin ajattelevani tätä vähän väliä. Ja kuinkas ollakaan tein mm. neljä puttimokaa alle 5 metristä, mitä ei ole käynyt viikkokisoissa kuin muutaman kerran tänä kesänä.

Mikä ohjeeksi?

  1.       Pura heittosi osiin ja mieti mikä siitä tekee hyvän ja missä tapahtuu virhe.
  2.       Jos huomaat ajattelevasi jotain muuta kuin heittoa ennen suoritusta, KESKEYTÄ

SUORITUS ja ota uusi asento. On sitten kyseessä avausheitto, lähestyminen tai putti!

Lopuksi kiitos teille, jotka olette ohjeita kyselleet. Olen saanut palautetta, että ohjeista on ollut apua ja se lämmittää mieltäni. Ja saatte tulla kysymään jatkossakin.

 

Tavoite SM-kisoihin on #BeatKaikki

 

Laita seurantaan Riku Tähtinen PDGA #64969 Facebookissa.

T: Riku Tähtinen NBDG

Kirjoittaja

Riku Tähtinen

Team Natural Born Disc Golfer

Olen 43-vuotias perheenisä Järvenpäästä. Frisbeegolf tuli elämääni ystävän kautta 2010 syyskuussa. Innostuin lajista heti ja sen jälkeen kiekkoa on tullut heitettyä lähes joka viikko.

Edustan Mikkelin Frisbeegolfseuraa ja olen ylpeä Team NBDG:n alkuperäisjäsen.

Suurimpia saavutuksia on frisbeegolfin saralla pelillisesti on 2018 Hyvinkään SM-kilpailuiden mastersien  9. sija. Olen suunnitellut Pieksämäelle Partaharjun maastoon paljon hyvää palautetta saaneen frisbeegolfradan. Olen vienyt lajituntemusta eteenpäin mm. pitämällä alakouluissa liikuntatunteja.