Uusia maksutapoja - Apple Pay, Google Pay sekä MobilePay
Mental Game

Mental Game

Mental Game

Olen pelannut frisbeegolfia 2010 vuodesta ja kilpailuhenkisenä aika nopeasti myös aloin käymään viikkokisoissa, ostin lisenssin ja aloin pelata ns. tosissani.

Yksi asia mikä on yllättänyt minut oikeastaan vasta ihan lähiaikoina on pelikaverin pelitavan vaikutus muihin pelikavereihin.

Havahduin tähän pari viikkoa sitten, kun yksi kaveri tuli sanomaan, että ei ole voittanut minua vielä kertaakaan, kun pelaamme samassa ryhmässä. Tämä kaveri on huomattavasti minua nuorempi ja myöskin parempi kokonaisuudessa pelaajana, mutta minun kanssa pelatessa ei vain peli suju. Samaan hengenvetoon tuli myös toinen kaveri, jota ”ärsyttää” riskitön pelitapa (jota minä aika useasti pyrin pelaamaan).

Aloin miettiä onko minulla samankaltaisia pelaajia kenen kanssa en vain pärjää. Ja kyllä minulla on, pari sellaista pelaajaa kenen kanssa oma peli menee sekaisin tai en pelaa omalla tavalla, vaan yritän jotain muuta.

Näin jälkikäteen isoin oppi on ollut aikoinaan Spring Masters Keinukalliossa. Toiselle kierrokselle kärkikorttiin ja sinne mukaan Penttala, Piippo ja Leskinen. No minä katsoin, kun Penttala ja Leskinen heittää rennosti ja ”hups” vaan korille. No minäkin heitän rennosti ja ”hups” vaan se onkin mörrissä. No mites sitten Piippo? Täysin erilainen fore mitä kellään ja miten hel…tin kauaksi se lensi. Yritin ja en yritä enää.

No mitä tästä opin ja tajusin?

Pelaa omaa peliä ja laske heitot vasta viimeisen heiton jälkeen!

Jokaisella meistä on oma heittotyyli, maneerit ja puheet. Mitä väliä sillä on, jos kaveri heittää 20-30 metriä pitemmälle ja kumminkin otatte väylälle saman tuloksen? Jos pelikaveri häiritsee heittoa, mainitse hänelle asiasta. Meitä on pelaajina monta erilaista ja se suotakoon. Joku kiukuttelee, joka heiton jälkeen. Joku vaatii täydellistä hiljaisuutta oman heiton aikana. Joku alkaa pelleilemään, jos heitto ei kulje.

Älä lähde tähän mukaan. Pelaa omaa peliä.

Tämä ohje siis kisoihin. Treeneissä pelleile ja kokeile eri heittojuttuja. Niistä voit jopa oppia jotain minkä voit ottaa omaan heittorepertuaariisi.

Laita seurantaan Riku Tähtinen PDGA #64969 Facebookissa.

T: Riku Tähtinen, Team NBDG

Kirjoittaja

Riku Tähtinen

Team Natural Born Disc Golfer

Olen 43-vuotias perheenisä Järvenpäästä. Frisbeegolf tuli elämääni ystävän kautta 2010 syyskuussa. Innostuin lajista heti ja sen jälkeen kiekkoa on tullut heitettyä lähes joka viikko.

Edustan Mikkelin Frisbeegolfseuraa ja olen ylpeä Team NBDG:n alkuperäisjäsen.

Suurimpia saavutuksia on frisbeegolfin saralla pelillisesti on 2018 Hyvinkään SM-kilpailuiden mastersien  9. sija. Olen suunnitellut Pieksämäelle Partaharjun maastoon paljon hyvää palautetta saaneen frisbeegolfradan. Olen vienyt lajituntemusta eteenpäin mm. pitämällä alakouluissa liikuntatunteja.