Uusia maksutapoja - Apple Pay, Google Pay sekä MobilePay
Tutustu apinajengiin, esittelyssä Antti Ylikitti

Tutustu apinajengiin, esittelyssä Antti Ylikitti

Tutustu apinajengiin, esittelyssä Antti Ylikitti

Olen Antti Ylikitti syntynyt Torniossa vuonna 1983. Nykyään asun Oulussa ja toimin työnjohtajana Contitech Finland Oy:ssä. Koko nuoruuteni on mennyt urheilun sekä musiikin parissa. Harrastin hiihtoa, uintia ja jalkapalloa. Lisäksi pisimpään harrastin jääpalloa ihan ala-asteikäisestä parikymppiseksi saakka. Musiikki alkoi kiinnostaa jo nuorena. Isä ja molemmat isoveljet lauloi/soitti yhtyeissä. Jo vuodesta 2002 on tullut kierrettyä iskelmä- ja tanssilavoilla sekä ravintoloissa ihmisiä viihdyttämässä erilaisissa kokoonpanoissa rumpujen takaa. Musiikki jäi taakse, kun vuonna 2012 löytyi frisbeegolf. Se vei kerralla mennessään. Opiskellessani pop & jazz konservatoriossa Torniossa, kävimme opiskelukavereiden kanssa kokeilemassa lajia ja siitä se sitten alkoi. Vuonna 2013 päätin ottaa kilpailulisenssin ja liityin OFS:ään (Oulun Frisbeeseura). Ensimmäinen PDGA:n alainen kilpailuni oli Eurotour Vilnius Open Liettuassa. Olen jälkeenpäin ajatellut, että tulipas lähdettyä ekaan kisaan kauas ja heti Eurotourille :D Heti ensimmäisenä vuonna tuli kierrettyä 11 kisaa. Parhaimmillaan vuoden aikana on tullut 43 kisakierrosta. Se vaan vie mennessään, kun pääsee haastamaan itseään. Kun näkee kiekon lentävän juuri niin kuin haluaa, niin onhan sitä hienoa katsoa. Nykyinen seurani on OBT eli Oulun BogiTikat ry. Lisäksi ylpeänä saan olla mukana NBDG:n hienossa porukassa

Alkuvuosina tuli vedettyä paljon erilaisia viikkokisoja, järjestettyä kisoja niin TD:nä kuin apu TD:nä. Myös kiekkoesittelyitä on tullut pidettyä mm. Latitudea ja Prodiscusta.

Nykyään ei tule juurikaan tehtyä muuta kuin treenattua ja kisailtua. Sekin johtuu siitä, että työ on niin paljon aikaa vievää, että ei ole muuhun ollut aikaa niin on pitänyt keskittyä vain pelaamiseen ja treenaamiseen niin paljon kuin ehtii.

Mielestäni frisbeegolf on lajina aivan upea. Se sopii kaiken ikäisille ja tasoisille. Haluaa sitten vain huvikseen kavereiden kanssa pelailla tai sitten ihan tosissaan treenata ja pyrkiä sinne ylimmälle tasolle. Laji ei ole saanut mediassa tarvittavaa huomiota, joten isoilla tapahtumilla, kuten esim. Tyynen avulla saadaan julkisuutta itse lajille ja sen kautta myös lisää arvostusta. Jospa joskus laji pääsisi ihan Olympiatasolle.

Miksi juuri NBDG? Team NBDG on hyvä esimerkki siitä, miten lajia viedään eteenpäin niin junioritasolla kuin ihan Pro-tasolla. Teamin sisällä ihmiset on valmiita käyttämään omaa aikaa sen eteen, että laji menee eteenpäin ja kehittyy.

Itse tulen olemaan mukana NBDG:n tapahtumissa talkoilemassa niin paljon kuin voin. Arvostan todella suuresti asennetta, jolla ihmiset on mukana tässä.

Tavoitteena on kehittää itseäni tasaisemmaksi pelaajaksi, jotta ei tulisi notkahduksia pelissä. Viime vuosi näytti jo, että eteenpäin ollaan menossa ja toivottavasti sama tahti jatkuu. Tavoite on myös pelata niin monta ProTouria kuin pystyy sekä tavoitteena päästä SM-kisoihin. Sekä Fuengirola Open kisassa hieno lopetus kaudelle :D

Suosikkikiekkoihin palaan myöhemmin, kunhan radat sulaa.

 

Kirjoittaja

Antti Ylikitti

Team Natural Born Disc Golfer tiimiläinen

Olen syntynyt Torniossa vuonna 1983, mutta nykyisin asun Oulussa. Frisbeen pariin sekaannuin ensimmäisen kerran vuonna 2012 ja siitä lähtien kiekko on lentänyt paljon :D Kilpaileminen on minun pääasia frisbeegolfissa. Pelimottoni on että "pidä peli yksinkertaisena". Toinen asia mikä viehättää tässä lajissa on frisbeehenki mikä vallitsee pelaajien kesken. On aina ilo nähdä kilpakumppaneita kisoissa ja vaihtaa kuulumisia. Joku on joskus sanonut, että kaikki frisbeegolffarit on kuin yhtä isoa perhettä. Suomessa alkaa olla aika iso perhe tässä lajissa. Muistetaan nauttia lajista sekä lajitovereista :D